Täällä iloitaan edelleen Helmin terveestä etupäästä! Helmihän meni alkujaan sijotukseen ja kaikki menikin ensialkuun hyvin. Mutta sitten, kuvissaan etujalkansa näyttivät "oudoilta". Ruokinta-ohjettani ei useista lupauksista huolimatta noudatettu, joten en osannut tehdä muutakaan kuin purkaa sijotus-sopimuksen ja ottaa tytön takas kotiin.

Helmi oli käytetty kuvattavana juuri ennen kotiin tuloa mutta niitä kuvia/ lääkärinlausuntoja en koskaan ole nähnyt, sillä sijotusperhe ilmoitti itse ne maksaneensa ja etteivät niitä meille antaisi. Olivat myös ilmoittaneet lääkärille ettei koirasta saa antaa tietoa muille. Kuulin asiasta kun soitin lääkäriin...

Emme halunneet Helmiä heti uudestaan viedä nukutettavaksi sillä ikääkin oli vasta 12 viikkoa, joten koska etujaloissa oli selvä uloimmanluun liian nopea kasvuhäiriö vaihdoimme vain ruokansa meidän mielestä normaalimpaan hänen tapauksessaan ja annoimme ajan näyttää kuin käy.

Kyseinen kasvuhäiriö voi johtua mm. perimästä, vääränlaisesta liikunnasta ja ruokinnasta, yhdessä tai erikseen. Perimästä vielä sen verran että Ell Skuttnab mielestä nimenomaan nopeakasvuisuus on periytyvä ominaisuus, Kasvuhäiriöt ei hänen mukaansa periydy...Ja tämä alttius nopeaan kasvuun on varmaan ollut myös Helmin kohdalla yksi tekijä tässä asiassa. Ruuan kanssa olisi pitänyt olla todella tarkka jottei jalat olisi lähteneet vääntymään. (Mitään tarkempia tutkimuksia esim. geeni ei olla R- pennuille tehty ja tämä on oma ajatukseni asiasta)

Myös monet kuivaruuat on liian vahvoja pennuille eli niissä on liikaa proteiinia ja rasvoja!

Pentu tarvitsee myös "hyvää" liikuntaa jotta kasvaa terveesti ja sitä saa esim vapaana ollessa oman tahdin mukaan liikkuen. Myös koira kaveri on hyvä pennun liikuttaja.

Helmin jalkojen oikomisessa meni puoli vuotta eli paljon harmaita hiuksia, valvottuja öitä ja stressiä, huolta ja murhetta. Onneksi nyt näyttää valoisemmalta!! Tarkoitus ei myöskään ole syyttää ketään kerron vain kuinka asiat meni.

Jalkojen kasvuongelmat on yleisiä jättiroduissa mutta niistäkin puhutaan aniharvoin ääneen. Eli Helmin tapaus ei suinkaan ole ensimmäinen eikä viimeinen... Tsemppiä kaikille jotka saman ongelman kanssa kamppailevat!

Tässä kuva Helmistä meille takasin tullessaan 12 viikon iässä:

16 vko

28 vko

Ja tässä vihdoin 8 kk iässä, eilisen kuvauksen jälkeen: