Sunnuntai ilta-päivänä sain jälleen suru- uutisen koskien tälläkertaa kasvattiamme Kaapoa (B Kostja). Kaapo oli nukutettu ikiuneen.

Kaapo on aina ollut luonteeltaan ns. kova ja kyseenalaistanut omistajiensa johtajuuden, varsinkin naispuoli on ollut hänen mielestään "heikko johtaja" joissain kohdin ja Kaapo on mieluusti "auttanut" Tarjaa mm pihan vahtimisessa. Omalle perheelleen Kaapo ei ole koskaan ollut mitenkään uhkaksi vaan hän  ei ole sulattanut nimenomaan vieraita ihmisiä.

Apua on haettu mm ongelmakoira kouluttajalta. Myös edistystä nähtiin mutta jostain syystä näin kävi kuitenkin.

Koirallehan ei ole olemassa sellaista vaihtoehtoa että elettäisiin tasavertaisesti vaan koiralla pitää olla selkeä johtaja tai hän ottaa vallan itselleen joko kokonaan tai osittain kuten Kaapon tapauksessa.

Lauantai iltana Kaapon perheeseen on tullut ns. yllätysvieraita ja Kaapo on katsonut oikeudekseen "ojentaa" heitä moisesta röyhkeydestä ja napannut hampaillaan naisvieraan takalistoa.

Nyt oli sitten Kaapo lopullisesti tehnyt särön perheensä ja itsensä väliin ja oli tullut aika sanoa Kaapolle jäähyväiset. Päätös oli erittäin raskas Kaapon perheelle mutta varmasti myös loppujen lopuksi se oikea. Tälläiset tapaukset on aina erittäin surullisia ja murheellisia kaikille osapuolille.  

Olemme tapauksesta erittäin järkyttyneitä ja tarvitsemme kaikki aikaa työstääksemme suruamme.

Lämmin halaus Tarjalle perheineen...

ps. Väärinkäsitysten oikomiseksi: Meille kasvattajille tieto tapahtumista tuli siis vasta sen jälkeen kun Kaapo oli jo nukutettu ikiuneen. Itse emme olis näin halunneet tehtävän ja JOS asiaan olisimme saaneet vaikuttaa olisimme toimineet toisin.